Medicamentul care va schimba lumea!

Super-antibiotic, care ar putea distruge o mare varietate de bacterii.

 

 O echipă de cercetători din Marea Britanie, Germania şi SUA a descoperit recent un nou tip de antibiotic,dupa aproape 30 de ani de când nu au mai fost lansate pe piaţă tipuri de antibiotice noi în monstre de sol provenite din SUA. 



 Multe microorganisme produc ele însele antibiotice,dar aceste bacterii şi antibioticele naturale produse de ele sunt dificil de cultivat şi studiat.

  Cu toate acestea,specialiştii au conceput totuşi un dispozitiv care le permite să cultive şi să cerceteze aceste bacterii în mediul lor de viaţă.

  Dintre cele 10.000 de tipuri de bacterii care au fost cultivate astfel, 25 au furnizat substanţe ce ar putea fi utilizate ca antibiotice.

  Una dintre aceste substanţe, numită teixobactină, este deosebit de promiţătoare: în testele pe şoareci, ea s-a dovedit capabilă să distrugă o varietate largă de bacterii, inclusiv MRSA (un microb de spital deosebit de periculos, un stafilococ rezistent la multe antibiotice şi care provoacă infecţii grave, foarte greu de tratat.)

  Teixobactina s-a dovedit foarte activă şi împotriva bacteriei Clostridium difficile (de asemenea rezistentă la antibiotice şi care provoacă infecţii intestinale grave),împotriva bacilului tuberculozei si inca vreo cateva.

  La fel de important este faptul că antibioticul nu a produs efecte secundare nocive.
Testarea medicamentului pe oameni ar putea începe peste 2 ani; dacă acestea vor da rezultatele aşteptate, teixobactina ar putea fi pusă pe piaţă până în anul 2019, probabil mai curând sub formă de injecţii decât de pastile.


В Blogger В Twitter Marcaje

2 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Numele meu este Catalina Dobrean si lucrez ca freelancer pentru agentia de media online Promo-Logic. Urmaresc sa public pentru clientii nostri articole noi pe site-uri de calitate.


    Aș dori să vă ofer o plată fixă pentru scrierea și publicarea unui articol pentru unul dintre clientii nostri pe
    simplu-si-util.blogspot.com
    Astept cu interes un raspuns din partea dumneavoastra

    .
    Daca sunteti interesat va rog sa-mi spuneți și va voi oferi mai multe detalii. De asemenea, dacă dețineți alte site-uri, vă rog să imi trimiteți URL-urile lor, in vederea publicarii ulterioare a unui articol pe aceste site-uri.
    Cu stima,

    Catalina Dobrean
    Media Account Manager


    Promo Logic Media Service

    catalina.dobrean@gmail.com

    www.promo-logic.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,

      Da,sunt interesat. Astept oferta dn-voastra pe adresa de email: silvian.marcu.eu@gmail.com

      O zi buna.

      Ștergere

Aboneaza-te prin E-mail si vei primi actualizari gratuite cu noile postari!
Booking.com