LinuxEDU - Linux pentru Educatie


 Recent s-a lansat o noua distributie Româneasca pentru sistemul educational. LinuxEDU este numele noi distributii care este la versiunea Palade-build6.


 LinuxEDU a fost lansata cu numele de cod Emil Palade de Linux pentru Educatie. Atentie este o versiune alpha asa ca nu va asteptati sa se comporte ca si cum ar fi o versiune stabila.


 Sistemul de operare autohton, Linux Pentru Educatie, versiunea alpha, a fost lansat zilele acestea dupa o lunga asteptare si ceva emotii, acesta fiind disponibil pentru descarcare si testare. Versiunea are numele de cod extrem de sugestiv: "Emil Palade". Aceasa distributie este bazata pe Ubuntu si nu pe Kogaion Linux, dupa cum erau planurile initiale. Puteti citi acest material pentru a afla cateva detalii

 Nu se cunosc informatii detaliate referitoare la aceasta versiune alpha, dezvoltatorii, probabil, vor risipi ceata in perioada urmatoare. Un aspect interesant este faptul ca noua distributie GNU/Linux foloseste o tema aproape identica cu cea oferita de Windows 7. Acest fapt are darul de a veni in intampinarea celor care vor sa treaca pe Linux fara se renunte, pentru moment, la impactul vizual oferit de familiarul Windows 7. Apreciem ca aceasta asemanare va reprezenta un punct forte al noii distributii, fara sa mai punem la socotala faptul ca aduce toate avantajele unui Linux, utilizatorilor simpli.
 Fiind o versiune alpha, stabilitatea acestui sistem de operare ar putea pune probleme multor utilizatori. Din acest motiv, ar fi mai mult decat indicata testarea Linux Pentru Educatie irntr-o masina virtuala.
In acest moment, in Romania, exista mai multe grupuri de dezvoltatori pasionati de GNU/Linux care lucreaza la mai multe distributii romnesti. Cei mai cunoscuti dezvoltatori fiind cei de la Rogentos. Argent OS si Kogaion,sunt si alte distributii Linux al caror noi versiuni sunt asteptate cu mare interes in perioada ce va urma.
                        Acesta poate fi descarcat si testat de aici: LinuxEDU Palade-build6


В Blogger В Twitter Marcaje

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aboneaza-te prin E-mail si vei primi actualizari gratuite cu noile postari!
Booking.com